Amsterdam Watch Company

Website + Brand ID

PROJECTBESCHRIJVING

Amsterdam Watch company is een waar paradijs voor liefhebbers en verzamelaars van vintage horloges! Een absolute autoriteit op dit gebied, waardoor ze het échte verhaal achter elk horloge kennen en de tijd nemen om dit verhaal op een toegankelijke manier met je te delen.

De opdracht was verre van simpel; de sfeer en uitstraling van de winkel overbrengen in de online omgeving, waarbij met name de liefde voor het horloge en het vak alsmede de story telling erg belangrijk waren. Om het nog makkelijker te maken; de nieuw site moet ook modern, stijlvol, inspiratief, intuïtief en professioneel zijn. Succes!

Hoe krijg je het familiare gevoel en de Amsterdamse bravour nou digitaal, zonder de bezoeker teleur te stellen als het gaan om het aanbod. Wij kozen voor een design waarbij de geweldige content van AWCo zelf zorgt voor de warmte en authenticiteit en de (grote) design elementen eigentijds en logisch aanvoelen. 

Om de verhalen nog beter te kunnen vertellen, hebben we de ‘side bar’ geïntroduceerd. Hierin heeft AWCo de mogelijkheeft heeft om de bezoeker mee te nemen door de verschillende historische periodes, waarbij men uiteraard direct bij de juiste watches, straps of gifts uitkomen indien dit gewenst is. Tevens unieke en handgemaakte ‘icons’ ontworpen, welke het aanbod van Awco bundelt in inspirerende groepen en waardoor de bezoeker sneller vindt waar hij of zij al zo lang naar op zoek is.

Al met al een zeer vernieuwend platform, waarbij we zeer nauw samengewerkt hebben met AWCo, oprecht een co-creatie! 

 

Note: UI & design is tot stand gekomen in samenwerking met Alex van Zijl. 

Toepassingen

  • UX
  • UI
  • Design
Development
  • Online strategie