Cineville

Conversie Campagne

PROJECTBESCHRIJVING

De opdrachtgever
Een van de meest toonaangevende filmpassen van Nederland is Cineville. Ze zijn er van overtuigd dat de wereld van film een eindeloos rijke en fabelachtige plek is.
Hun missie: het aanbieden van een dieet van minimaal twee hilarische, bloedernstige, wrede of breinkrakende films per maand. Hoe doen ze dat? Op cineville.nl ontdek je wat je niet wilt missen en vind je de complete filmagenda van alle films en filmtheaters via Cineville. Met de Cinevillepas ga je onbeperkt naar de film in meer dan 40 verschillende filmtheaters in 20 steden.

De uitdaging
In deze missie hebben wij Cineville ondersteund in een twee maanden durende conversie campagne via digital advertising. Als fervente filmliefhebbers was Cineville direct een prachtige en uitdagende kans om het unieke film en theateraanbod te promoten en 400 filmpassen ter verkopen. In twee fases, ook wel een sales funnel genoemd, hebben we binnen twee maanden 609 online filmpassen verkocht (50% meer dan de doelstelling). Hierbij is het ons tevens gelukt om slechts 52% van het beschikbare mediabudget te hoeven gebruiken. Resulterend in een 609 nieuwe klanten en 1 zeer tevreden opdrachtgever.

 

De campagne
Het fundament van de campagne bestond uit het inzetten van van Google search ads, Facebook ads en Instagram ads oplossingen. Door smart data te combineren, het analyseren van klikgedrag van van geïnteresseerden binnen de campagne met een pixel, en het ‘retargetten’ van de online doelgroep met een speciale aanbieding hebben we een zeer relevant en concrete conversiecampagne weten te ontwikkelen.

 

Fase 1 // Awareness en bereik
In de eerste fase van de campagne hebben we een brede doelgroep van filmliefhebbers benaderd met trailers van films die binnen de campagneperiode in de filmtheaters te zien zouden zijn. Hierbij was het belangrijkste doel het bereiken van zoveel mogelijke geïnteresseerde mensen en het opbouwen van een ‘warme doelgroep’.

 

Fase 2 // Conversie ontwikkelen
In deze fase hebben we de ‘warme doelgroep’ opnieuw benaderd met een speciale eenmalige aanbieding via Facebook en Instagram ads. Ondersteunend aan deze campagne werden via Google dynamic search ads zoekgedrag van geïnteresseerden bedient om zoveel mogelijk kliks naar de site te genereren.

Toepassingen

  • Social Advertisement
  • Strategy
  • Google Adwords
  • Facebook Adverstising solutions