Sony Music Campagnes

Social Ads Campagnes

Projectbeschrijving
Als een van de drie major labels in de wereld is Sony Music een van de grootste spelers in de wereldwijde muziekindustrie. De grootste internationale sterren zoals Justin Timberlake, Beyonce, Travis Scott, en Pharrell maar ook legendes als George Michael, Michael Jackson en Whitney Houston zijn er (nog steeds) getekend. Op nationaal vlak is er ook een indrukwekkend roster aan artiesten te ontdekken. Denk hierbij aan Martin Garrix, Nielson, Blöf, en Jett Rebel.

De uitdaging
Door de digitalisering, ook binnen het muzieklandschap, is het muziek consumeren via streaming diensten en het kijken van videoclips via Youtube leidend geworden. Artiesten zijn in toenemende mate afhankelijk geworden van de resultaten die behaald worden via online platformen. Artiesten, management en het label zijn in toenemende mate op zoek naar gerichte digitale advertising campagnes ter promotie van releases.

De campagnes
Voor het ‘urban’ roster van Sony Music Netherlands hebben we reeds een aantal gerichte advertising uitgerold voor releases van artiesten als Angelo King en Yung Nnelg met als focus het generen van video views op videoclips via Youtube pre-roll ads en clicks naar Spotify ter promotie van de audio streams via Instagram Story en Feed ads.