Terberg Leasing

PROJECTBESCHRIJVING

De wereld van auto leasing is de afgelopen jaren flink veranderd. Zo komen er steeds meer nieuwe vormen op de markt, waarvan private lease inmiddels één van de bekendste is geworden. Ook is de dienstverlening een mega shift naar online aan het maken en proberen leasemaatschappijen steeds meer hun doelgroepen op een persoonlijke manier te benaderen.

Zo ook Terberg Leasing. Als familiebedrijf bekleden zij al jaren een plaats in de top 10 van leasemaatschappijen in Nederland en staan zij bekend om hun ondernemingszin en familiaire waarden. Hierbij hoort ook de drang naar innovatie en doelgroepbenadering.

Door Terberg Leasing zijn wij gevraagd om een nieuwe online propositie voor (klein) MKB op te zetten, passend binnen de bestaande ‘winkels’ van Terberg én met een grote voorkeur voor het hergebruiken van bestaande technieken vanuit het zusterbedrijf Justlease.nl. Een zeer uitdagend project omdat hiervoor veel verschillende werkzaamheden en disciplines nodig zijn, maar deze complexiteit is juist wat we bij hibstudio zoeken. Als het makkelijk was, hadden ze ons niet nodig.

Binnen vijf maanden hebben wij een propositie bedacht, uitgewerkt en gevalideerd. Staat er een nieuw online platform, waarbij het hergebruiken van bestaande designs en technieken gelukt is, en waardoor deze propositie nu ook een wezenlijk onderdeel is geworden van de interne doorontwikkeling

Het is nu aan het nieuwe MKB team om dit platform verder commercieel uit te nutten en continu te laten aansluiten op hetgeen de markt vraagt. Daarom bestaat het team uit meerdere lease-adviseurs, een online marketeer en een product owner.

Toepassingen

  • Online strategie
  • Product owner
  • Stakeholder management
  • Procesmanagement